Отидете към основна версия

2 217 11

И Mercedes-AMG се предаде: Разработва първия си електромобил

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • електромобил

Един по един водещите производители на автомобили преминават към производството на електрически автомобили и тази тенденция не подмина и компаниите, които произвеждат мощни модели за спортно шофиране.

Audi обяви работа по електрически RS-модели, BMW работи по първата M-електрическа кола, а сега под-марката Mercedes-AMG се разработва подобен продукт. Компанията внезапно показа на всички тестов прототип на своя бъдещ първи масово произвеждан електрически автомобил.

Няма абсолютно никаква информация за новия продукт. Посочва се само, че германският автомобилен производител е разработил изцяло нова платформа AMG.EA (AMG Electric Architecture), която инженерите ще подложат на интензивна тестова програма, по време на която ще бъдат щателно тествани както отделните компоненти, така и системата като цяло.

AMG.EA все още е в началото на сложен и всеобхватен тестов план, който ще обхване много тестови площадки, континенти и климатични зони - първите снимки на нарочените електромобил показват, че той се тества в Швеция близо до Арктическия кръг.

Характеристиките на платформата AMG.EA ще бъдат електрически двигатели с аксиален поток, които осигуряват "безпрецедентна комбинация от специфична мощност, размер и тегло", както и високоволтова тягова батерия с високо ниво на обмен на енергия.

Очаква се в близко бъдеще да се появи прототипът на серийния електрически автомобил Mercedes-AMG. Моделът ще допълни семейството на Mercedes-AMG GT, но в бъдеще трябва напълно да замени настоящия лифтбек Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини