Отидете към основна версия

4 204 8

Италианци възраждат култов модел на Renault

  • renault-
  • alpine-
  • a310-
  • erre-
  • tredieci

Известният спортен автомобил от 70-те години ще бъде възроден в нов формат

Alpine A310 - спортно купе от Renault ще се завърне на пазара. Той ще бъде възроден в Италия и ще бъде превърнат в електрически автомобил. Това се съобщава на уебсайта на компанията Erre .

Именно този стартъп от Торино планира да съживи Renault Alpine A310. Новият спортен автомобил ще се казва Tredieci, което се превежда от италиански като 310. Интересно е още, че новият електрически автомобил възпроизвежда възможно най-точно класическия Alpine A310 от 1971 година.

Има "нарязан" дизайн и клиновиден силует със заострен "нос" и раздути задни калници. Фаровете са опънати по цялата широчина на купето, но са модерни - диодни. Монтирани са и аеродинамични колела с диаметър 19 цола.

Размери на Erre Tredieci:

дължина - 4150 мм;
широчина - 1760 мм;
височина - 1120 мм;
междуосие - 2270 мм.

Салонът на Tredieci също е направен в ретро стил, но е монтиран модерен дигитален инструментален панел и спортни седалки. Няма задни седалки - на тяхно място е монтирана предпазна рамка.

За съжаление от компанията все още не разкриват характеристиките на Tredieci. Единствено се съобщава, че спортният автомобил ще бъде оборудван с регулируемо окачване.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.

Свързани новини