Отидете към основна версия

8 083 31

Ето го новия Volkswagen Passat B9 седан

  • volkswagen-
  • passat-
  • b9-
  • седан

Макар първоначално да не се предвиждаше, сега стана ясно, че комбито Volkswagen Passat B9 скоро ще получи и версия седан. Той ще бъде представен през април на автомобилното изложение в Пекин, а в мрежата вече се появиха снимки на колата, публикувани от сайта на Autohome.

На китайския пазар седанът на Volkswagen ще се продава под името Magotan. Със своя силует със скосен покрив в задната си част и профилирани странични панели автомобилът наподобява родствената Skoda Superb.

Автомобилът се различава от европейското комби Volkswagen Passat B9 с по-агресивен дизайн на предната част с по-широка радиаторна решетка и издължени фарове. Светлините са свързани с диодна вложка. Седанът ще бъде по-голям от своя предшественик. Размерите на Volkswagen Passat/Magotan 2024 са:

дължина - 4990 мм;
широчина - 1854 мм;
височина - 1487 мм;
междуосие - 2871 мм.

Интериорът на VW Magotan всъщност е същият като на Volkswagen Passat B9. Има скосен волан, виртуално арматурно табло и голям сензорен екран. В същото време може да се поръча отделен дисплей за пътника отпред.

Седанът Volkswagen Passat B9 ще дебютира с 1.5-литров (150 к.с.) и 2.0-литров (220 к.с.) бензинови турбо двигатели, а по-късно може да се появи и хибрид. И двете версии ще получат седемстепенен робот DSG с два съединителя.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 16 гласа.

Свързани новини