Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 10:37 8 460 21

Новият Volkswagen Passat B9 влиза на пазара с по-висока цена

  • volkswagen-
  • passat-
  • b9
Новият Volkswagen Passat B9 влиза на пазара с по-висока цена - 1

Новият Volkswagen Passat B9 вече слиза от поточната линия в завода в Братислава и продажбите в Европа започнаха. Прави впечатление, че моделът е поскъпнал - ще струва от 44 995 евро. Това се съобщава на официалния сайт на Volkswagen.

Новият Volkswagen Passat B9 влиза на пазара с по-висока цена

Както знаете, Volkswagen Passat B9 ще се предлага изключително като комби. Седанът беше изоставен поради ниското търсене и беше заменен от електрическия автомобил Volkswagen ID.7 . Комбито Volkswagen Passat 2024 е нараснало до 4.9 м дължина и е станало по-просторно отвътре. Обемът на багажника му също нараства до 690-1 920 литра.

Новият Volkswagen Passat B9 влиза на пазара с по-висока цена

В салона са монтирани виртуално арматурно табло и голям 12.9-инчов сензорен екран. Пълният комплект на Volkswagen Passat B9 е разширен и включва LED фарове, тризонов климатроник, адаптивен круиз контрол, сензори за паркиране, навигация, сензори за дъжд и светлина, камера и набор от системи за сигурност. Вариантът R-Line за €53 470 добавя 18-инчови джанти, матрични фарове, безключов достъп и спортни седалки с масаж.

Новият Volkswagen Passat B9 влиза на пазара с по-висока цена

От самото начало ще се предлага избор от два турбодвигателя със 150 конски сили - 1.5-литров бензинов двигател и 2,0-литров дизелов двигател. И двете версии са оборудвани със 7-степенна скоростна кутия с два съединителя DSG. По-късно гамата ще бъде допълнена от 2.0-литрови бензинови турбо двигатели с мощност 204 и 265 к.с., дизел с мощност 193 конски сили и plug-in хибриди с мощност 204 и 272 к.с. У нас все още се продава предшественикът B8, като базовата му цена е 67 331 лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Напред

    52 2 Отговор
    Много е важно,
    виртуално арматурно табло и голям 12.9-инчов сензорен екран.

    Поредния театрален салон.
  • 2 Хвърчилото от село

    46 4 Отговор
    Постоянно се вдигат цените на автомобилите с двигатели с вътрешно горене, за да изглежда, че електромобилите поевтиняват! Измамна търговска илюзия! Кой се хванал на въдичката, хванал....

    Коментиран от #4

  • 3 ТОЗ

    36 1 Отговор
    Вече напълно невъзможно е да се използва думата- уютно за новите интериори. А бяха.
  • 4 И не само

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хвърчилото от село":

    Частите и ремонтите също са с двойни цени спрямо цените от преди 3-4 години.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Анонимен

    25 0 Отговор
    С екстрите, 55-60 000 евро. Тези съвсем са откачили.
  • 7 Пасат

    8 0 Отговор
    Когато поръчвах моя служебен пасат през 2021 излезе 50500€ преди отстъпката. 2.0 тди, автомат изпълнение Елеганс със малко допълнителни екстри като теглич, 18 джанти, камера за задно виждане и т.н. Новия Пасат със същото ниво на оборудване в конфигуратора във VW Германия почва от 52000€. Сериозно повишение в цената.

    Коментиран от #8

  • 8 Смешно

    7 16 Отговор

    До коментар #7 от "Пасат":

    Да плати някой 100 000лв. за Пасат комби дизел с теглич си е най-пенсионерската и малоумна покупка,която може да се измисли. Няма по--скучна кола от стария пасат и да струва 100 000лв, това е престъпление. Все едно форд фиеста да струва 50 000лв.Та тия коли са скучни,безлични,пенсионерски и масови.Та нали за 100 000лв се взима Ауди,ел.Хюндай,ел.Фолксваге, Шкода Ениак, Тойота Камри, Лексус. Как може да си купи някой пасат за 100 бона,това е майтап.

    Коментиран от #9, #19

  • 9 Пасат

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Смешно":

    Естествено за някой млад гъзар като теб сигурно е малоумна покупка. Сигурно за тези пари ще си купиш някое хубаво БМВ на старо :)
    Ами във фирмата избора е Пасат или Октавия. Теглича ми е важен заради багажника за велосипеди, който често ползвам. Ел. коли не седят изобщо като опция в предвид колко много километри дневно се навъртат. За 50 бона избора не е много голям когато се търси мощен дизел със над 150 коня и поне 2 литра.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сандьо

    8 0 Отговор
    Те тука вече спокойно мое да се прай сех и да се гльда талавизия.
  • 12 БайБоцимир

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пасат":

    Човекът е изредил няколко автомобила и сред тях няма БМВ. И на мен ми се струва голяма сумата за Пасат през 2021-ва, но явно сте богата фирма, вероятно с немски собственици.
  • 13 ВикиЛексъсВарна

    0 0 Отговор
    Няма база за сравнение със стария модел - тъй като новият Пасат В9 вече е само Комби и то огромно комби размаозмащо Супърб! Отделно вече и най-малкият мотор е 150 коня при В9 Комби и няма как да имаме претенции към цената от 68 000 лв. с ддс! За сравнение новият Супърб Комби 150 коня е по-скъп 71 000 лв.!
  • 14 нямапара

    3 7 Отговор
    45к евро хаха жалка картина за тия пари при това базов модел с екстрите 55к евро. Само мега спецялистите ги карате тия кошери. Играчите караме рав4 хибрид или кия соренто за тия пари джип брат. Не кошер ауди,бмв, тн мечтата на джагала
  • 15 Мечока

    4 2 Отговор
    Е как човек да не си купи осмака от Москва гледайки такива без идейни кошници?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Косача

    1 0 Отговор
    Да попитам: кое е различното от това да ,,клюцаш" по телефона от това, да гледаш и управляваш дисплея на колата?
  • 18 бузю

    2 1 Отговор
    Честно , с този телевизор вътре изобщо не ме кефи. Ще карам ли или ще гледам кино?
  • 19 Червена зора

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Смешно":

    Защо да купувам Ауди, което ще бъде basic с почти никакви екстри за 100к а не си взема Passat с всички, че и отгоре? Извинявай, но пенсионерска кола си е BMW понеже за никав уи не ги бива зимата и много ги хвалят а седят все у сервизите за няма нищо. Като не ти харесва, не купувай!
  • 20 Фен на марката.

    3 1 Отговор
    Този дисплей ми идва в повече и пречи на шофирането, защото ще разсейва. Passat след B7 нещо не ми харесват.
  • 21 Бау-бау

    2 0 Отговор
    Скоро колите ще се продават и в по-големите вериги магазини, щото ше приличат на един офис стол на колела с голем телевизор отпред с батерийка под седалката...с опция слънчево, сгъваемо чадърче.