Отидете към основна версия

33 048 26

Малката тайна на един Mercedes-Benz 300TD Wagon

  • merceds-benz-
  • w123-
  • 300td-
  • wagon-
  • обява

W123 има специално място в сърцето на всеки истински почитател на Merceds-Benz. Пословичната надеждност, комфортът и консервативният 70-арски дизайн го превръщат в истинска класика, а здравината му позволява на някои екземпляри все още да въртят безкрайни километри в Близкия Изток.



Моделът има немалко фенове и в Щатите. Нещо повече - след удара на петролната криза през 70-те W123 става един от първите дизелови автомобили в тотално доминираната от бензина Северна Америка.



Белият Merceds-Benz 300TD Wagon на снимките със сигурност е икономисвал доста средства на собственика си през 1980-а, когато пристига в САЩ, пък и дълго след това. 34 години по-късно обаче класическото комби вече е загърбило скъперничеството.



Каросерията е реставрирана до заводско състояние и ако не се броят летите джанти, външният вид спокойно може да мине за фабричен. W123-ката неохотно разкрива тайната си дори да бъде вдигнат предният капак, тъй като собственикът е запазил оригиналната кутия на въздушния филтър.



Вместо 3.0-литровия турбодизелов двигател обаче под него се вижда 5.7-литров V-образен осмак от Chevrolet, който позволява ускорение до 100 км/ч за по-малко от 7 секунди.



Уникалната W123-ка е проект с продължителност 10 години, който очевидно се е увенчал с успех. Това обяснява защо собственикът на комбито иска за него близо $13 000. Колата е навъртяла едва 800 км след трансформацията и се предлага с опция за бартер.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини