Отидете към основна версия

2 200 8

Mercedes се отказва от разработката на нова платформа за луксозни електромобили

  • mercedes-
  • eqs-
  • eqe-

Слабите продажби са в корените на това решение

Съобщава се, че Mercedes-Benz е взел решение да спре разработването на нова платформа, предназначена за следващото поколение модели EQS и EQE, поради слабите продажби на настоящите им версии. Според доклад на Handelsblatt този ход ще спести на компанията милиарди разходи за разработка и преоборудване. Вместо да въведе планираната през 2028 г. платформа MB.EA, Mercedes-Benz сега ще се съсредоточи върху усъвършенстването на съществуващата платформа EVA2 за своите водещи електрически автомобили.

Въпреки промяната на платформата се очаква предстоящите модели EQS и EQE да получат значителни подобрения. Те включват преминаване от 400-волтова към 800-волтова система за зареждане за по-бързо време за зареждане, напредък в технологията на батериите за по-голямо съхранение на енергия и внедряване на по-ефективни електромотори.

Въпреки че отмяната на платформа MB.EA представлява промяна в стратегията, Mercedes-Benz остава ангажиран с електрическата мобилност. Компанията продължава да разработва платформи като MMA за компактни модели, обслужващи както електрически двигатели, така и двигатели с вътрешно горене, както и специализирани платформи за спортни автомобили и търговски превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.

Свързани новини