Отидете към основна версия

2 056 7

Фенове на Toyota настояват за връщане на V6 двигателя

  • toyota-
  • camry-
  • v6-
  • двг

Новата Toyota Camry 2024 вече навлезе на пазара в редица страни, но сега се предлага изключително в четирицилиндрови версии. Това, както става ясно, не устройва привържениците на модела от САЩ - те настояват за връщане на 3.5-литровия V6 двигател. Това съобщава сайтът CarBuzz .

Не само това, американците регистрираха петиция, изискваща пускането на Toyota Camry 3.5 от деветото поколение. След събиране на гласовете се планира да бъде изпратена в завода на Toyota в Кентъки, където се произвежда Camry. Авторите на петицията се надяват, че поне след актуализацията V6 мотор ще се появи в гамата.

Ще припомним, че на ключовите пазари (Северна Америка, ЕС) новата Toyota Camry ще се предлага само в хибридна версия с 2.5-литров бензинов двигател и електрически мотор. Мощността на този хибриден силов тракт е 228 конски сили с предно задвижване и 235 коня - с 4х4.

В някои други страни, като Китай, 2024 Toyota Camry се предлага и с 2.0-литров четирицилиндров бензинов двигател със 177 к.с. Но японският автомобилен производител реши постепенно да се откаже от 3.5-литровия V6 с 300 конски сили, който се монтираше на редица модели - той вече не се предлага и за Toyota Highlander. Възможна е обаче появата на по-мощен хибрид с 340 конски сили със силов тракт от Toyota Crown.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини