Отидете към основна версия

12 334 19

Вижте какви нови леки коли от масовите сегменти купуват българите

  • нови автомобили-
  • продажби-
  • българия

Представяме ви класиране на моделите от най-популярните три автомобилни класа

У нас, както е добре известно, най-масово се купуват употребявани автомобили. Продажбите на нови обаче постепенно започват да нарастват, като прави впечатление, че що се отнася до чисто нови автомобили, българинът не купува най-малките и респективно най-евтини коли.

Според статистиката на КАТ за регистрациите на нови модели, най-продавани са автомобилите от компактния клас, следвани от субкомпактните градски коли и чак след това от тези, позиционирани в т.нар. D-сегмент.

Данните, които ви показваме са за регистрираните нови леки автомобили през месец април, тази година, като от тях можем да си направим доста точна преценка за предпочитанията на българите по отношение на новите леки автомобили.

В отделен материал предстои да ви представим и предпочитанията на нашенците по отношение на кросоувърите и SUV-тата. Сега вижте кои са най-продаваните нови леки автомобили в България.

При най-малките автомобили лидери са Renault и Dacia, следвани от Toyota, Citroen и Skoda. За месец април в този сегмент са продадени близо 2 000 коли, а ето и първите десет и бройката им на продажби.

При Компактните автомобили има друг лидер и той е производство на чешката марка Skoda. Бестселърът на чехите е следван от предложенията на Toyota, Dacia, Kia и Volkswagen. Ето и десетката по модели.

При по-големите нови автомобили, тези от клас D, отново лидер е Skoda и отново е следвана по петите от Toyota. Тук обаче между тях не намества VW, а четвъртата позиция вече е за една от премиум марките, а именно BMW. Ето и топ 10 в този клас.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.

Свързани новини