Отидете към основна версия

3 056 10

Honda излезе с официална позиция по повод скандала в Япония

  • honda-
  • япония-
  • скандал

Както ви разказахме, пет от най-големите японски марки бяха обвинени в огромен скандал свързан с неправилни тестове на автомобили и подвеждане на клиентите. Сега, Honda, излезе с официална позиция до медиите, за да внесе повече яснота около проблема и това какво точно се е случило.

Honda призна за нередности в процедурите си за изпитване на някои четириколесни превозни средства, продавани в Япония. Проблемът, който излезе наяве по време на разследване на японското Министерство на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма, включваше отклонения от стандартните протоколи по време на тестовете за шум и емисии, проведени между април 2009 г. и януари 2024 г. Тези отклонения потенциално са довели до подаване на неправилно отчетени данни в официалните заявления.

Honda подчертава, че това неправилно поведение е било отстранено и няма причина за безпокойство относно безопасността или съответствието с изискванията за емисии на автомобилите, които понастоящем са налични за закупуване или са планирани за бъдещо пускане на пазара. Компанията оказва пълно съдействие на разследването на министерството, за да се гарантира задълбочено и прозрачно решение.

Важно е да се отбележи, че този проблем се ограничава единствено до четириколесните превозни средства, продавани на японския пазар през посочения период от време. Honda уверява, че тези нередности не са повлияли на процедурите за изпитване на автомобили, продавани в други региони, включително в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.

Свързани новини