Отидете към основна версия

1 991 6

Land Rover възражда Freelander

  • land rover-
  • defender-
  • freelander-
  • cherry

Моделното означение ще се използва за нова марка

Land Rover връща името Freelander, но не за нов SUV с бензинов двигател, а за цяла нова марка електрически превозни средства. Електрифицираният Freelander ще дебютира в Китай, но има и глобални амбиции. Името Freelander се възражда в рамките на съвместното предприятие Chery Jaguar Land Rover (CJLR) - сътрудничество между компанията майка на Land Rover JLR и китайския автомобилен производител Chery. Тази нова марка Freelander ще се фокусира единствено върху електромобилите, като ще бъде насочена специално към "основния" сегмент на китайския пазар на електромобили, което предполага конкурентни цени.

Въпреки че подробностите остават оскъдни, знаем, че новите електрически автомобили Freelander ще бъдат проектирани с участието на дизайнерските екипи на Chery и JLR. Първоначалната гама може дори да се разшири отвъд SUV, предлагайки по-широка гама от електрически автомобили. Най-важното е, че макар тези Freelander-и да стартират в Китай със собствена дилърска мрежа, JLR потвърди плановете си в крайна сметка да ги изнася на световния пазар.

Новите Freelander-и няма да се произвеждат във Великобритания. Вместо това те ще слязат от производствената линия в съществуващия завод на CJLR в Чаншу, Китай. Това предприятие не е чуждо на моделите на Land Rover и Jaguar, като вече произвежда няколко SUV и седана за двете марки. Партньорството със CJLR, което съществува от 12 години, изглежда набира скорост с този нов проект за електромобил.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини