Отидете към основна версия

6 536 31

Един умен политик: Джорджа Мелони е против забраната на ЕС за бензинови и дизелови автомобили

  • коли с двг-
  • джорджа мелони-
  • забрана-
  • ес

Италианският премиер Джорджа Мелони заяви, че в забраната за продажба на нови бензинови и дизелови автомобили в Европейския съюз от 2035 година няма никакъв смисъл. Това съобщава Politico.

В речта си в италианския парламент тя подчерта, че намаляването на емисиите е „пътят, по който искаме да вървим, но това трябва да се прави със здрав разум“.

„Зелената перспектива се преследва дори с цената на жертване на цели индустрии и индустриални сектори, като автомобилната индустрия“, добави Джорджа Мелони, критикувайки мерките, които според нея биха обрекли Европа на нови стратегически зависимости като даде пример китайските електрически автомобили.

Ръководителят на италианското правителство отбеляза, че да се твърди обратното е "просто идеологическа лудост", която тя обеща да се опита да коригира. Премиерът обеща още да „прегледа най-идеологическите правила в рамките на Зеления курс и да осигури технологична неутралност“.

„Намаляването на замърсяването не трябва да става за сметка на икономическата и социална стабилност, а за сметка на защитата и насърчаването на европейското производство и запазването на десетки хиляди работни места “, убедена е Мелони.

Тя увери, че никой никога не е отричал, че електрическите превозни средства могат да бъдат част от решението за декарбонизацията на транспорта. „Но ние искаме да опазим природата заедно с хората“, обобщи премиерът и посочи, че „през последните години се случи точно обратното и човешката дейност твърде често се смяташе за вредна за природата“.

Ще припомним, че миналата година беше одобрена забрана за продажба на нови бензинови или дизелови автомобили след 2035 година, но това доведе до негативна реакция срещу зелените политики на тазгодишните избори за Европейски парламент.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 45 гласа.

Свързани новини