Отидете към основна версия

8 624 16

Ferrari унищожи рекорден брой предмети с логото на марката, включително и три коли

  • ferrari-
  • стоки-
  • реплики

Над 100 хиляди различни дрехи са били изискани от италианците

Войната на Ferrari срещу неавтентичните стоки е безмилостна и цифрите потвърждават това. При неотдавнашна борба с фалшификатите италианският производител на суперавтомобили разбива зашеметяващо количество фалшиви стоки с марката Ferrari през 2023 г. Само през миналата година три фалшиви автомобила са унищожени в рамките на по-широка кампания срещу фалшификатите.

Унищожени са над 360 000 артикула - включително дрехи, очила, часовници, портфейли и дори колани. Чистката обхваща и луксозни аксесоари като флакони с парфюми (над 30 000), чанти и обувки (по над 17 000) и дори близо 1100 фалшиви топки с марката Ferrari.

Дори и причудливите неща не са пощадени. Близо 900 умалени модела на емблематични автомобили на Ferrari срещат смъртта си, а забележителното е, че са смачкани и 800 фалшиви тротинетки Ferrari. В кръстосания огън попадна и един нелегален хладилник, носещ логото с конче.

Непоколебимата позиция на Ferrari по отношение на защитата на идентичността на марката е ясна. Те са готови да положат големи усилия, дори да унищожат разрешен филмов реквизит, за да гарантират съществуването само на оригинални продукти на Ferrari.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.

Свързани новини