Отидете към основна версия

2 241 3

Продажбите на BMW нарастват въпреки спада в търсенето на електрически автомобили

  • bmw-
  • електромобили-
  • продажби

Продажбите на електрически автомобили BMW рязко се повишиха през второто тримесечие. Марката луксозни автомобили продължава да изпреварва преките си конкуренти като Porsche и Audi.

През първата половина на 2024 година от BMW са продали 179 557 електрически автомобила, което е с 34.1% повече в сравнение с първите шест месеца на 2023-а. Общо от началото на годината компанията е продала 1 096 486 автомобила, което е с 2.3% повече от същоия период на миналата година.

Заедно с MINI и Rolls-Royce доставките достигат 1 213 359 автомобила. В допълнение към електрическите автомобили, моделите от по-високия премиум сегмент се продават добре. Продажбите на BMW Серия 7 са се увеличили с 22% през първата половина на годината в сравнение със същия период на миналата година.

„През първите шест месеца на годината видяхме двуцифрен ръст на нашите изцяло електрически автомобили и модели в по-високия премиум сегмент. Въпреки трудната пазарна среда, ние увеличихме продажбите на марката BMW през първата половина на годината благодарение на нашето атрактивно продуктово портфолио “, казва членът на Борда на директорите на BMW AG Йохен Голер.

BMW очаква импулсът да продължи с представянето на нови модели електрически автомобили като i4 и iX2. Марката също планира да укрепи лидерската си позиция с модерни електрически превозни средства от Neue Klasse.

Както посочва Electrek , BWM се справя много по-добре от основните си конкуренти. Продажбите на електрически автомобили на Porsche се сринаха, след като доставките на Taycan паднаха с 51% през първата половина на годината.

Mercedes-Benz също съобщи, че продажбите на електрически превозни средства са паднали с 25%. През второто тримесечие са доставени само 45 800 електрически коли. Продажбите на електрически автомобили Audi са почти непроменени през второто тримесечие на годината.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини