Отидете към основна версия

4 544 10

Новият автомобил на френския президент е Renault

  • renault-
  • rafale-
  • еманюел макрон

Кросоувърът Renault Rafale стана новата президентска кола на Еманюел Макрон

Еманюел Макрон получи нов служебен автомобил. Президентът на Франция пристигна на парада в Деня на Бастилията с най-голямото ново Renault, носещо названието Rafale. Автомобилът е от клас D и съвсем скоро ще се появи и на родния пазар.

Президентският автомобил на Еманюел Макрон се отличава със специален син цвят и с интересно оцветяване на радиаторната решетка в цветовете на френското знаме. Освен това на президентската кола са монтирани 20-цолови колела с оригинален дизайн.

Автомобилът има и всички сигнални лампи и знаме на калника, присъщи са президентска кола. Очевидно колата на Еманюел Макрон е бронирана. Салонът на президентското Renault Rafale не беше показан.

Не е известно и какъв агрегат има президентският купеобразен кросоувър. Иначе, стандартно, новото Renault Rafale се предлага в две хибридни версии - с предно задвижване и 200 конски сили и с 300 конски сили и задвижване на четирите колела.

Това далеч не е първото Renault, използвано от френски президент. Марката доставя луксозни автомобили на президентския гараж от 1920 година, когато Пол Дешанел получава кабриолет Renault 40CV.

Заслужава да се отбележи, че Еманюел Макрон използваше преди това Renault Vel Satis и Espace, въпреки че преди да се качи в Rafale, се возеше на кросоувър от друга френска марка - DS 7.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.

Свързани новини