Отидете към основна версия

1 472 7

Мъск потвърди забавянето на новата Tesla, разкри и причината

  • tesla-
  • мъск-
  • такси-
  • роботакси

Важна дизайнерска промяна налага по-късния дебют

Преди няколко дни се появи доклад, който поставя под съмнение планираното от Tesla представяне на роботаксито, известно още като Cybercab, на 8 август. Въпреки запитванията, както Tesla, така и Илон Мъск запазиха мълчание по въпроса. Сега изглежда, че Илон Мъск е потвърдил забавянето, като същевременно е признал искането си за модификации на автомобила.

Тази новина следва доклад на Bloomberg от 11 юли, в който се твърди, че Мъск е поискал преработка на дизайна на роботаксито и конструиране на допълнителни прототипи. Докладът предизвика вълна от спекулации, допълнително подхранвани от видеоклип, публикуван от Уорън Редлих, ентусиаст на Tesla, известен със своето вътрешно съдържание. Видеото на Редлих, основано на това, което той твърди, че е вътрешна информация, предполага, че промените в дизайна на Мъск са оставили инженерите "безмълвни" в положителен смисъл, намеквайки за "следващо ниво на инженерство" за автомобила.

Макар че обикновено човек не би могъл да вземе под внимание подобни твърдения, самият Илон Мъск отговори на видеото. В отговора си той признава, че е поискал "според мен важна промяна в дизайна на предната част" на автомобила. Той също така спомена, че допълнителното време позволява на Tesla да "покаже някои други неща". Интересно е, че във видеото на Редлих се поддържа тезата, че събитието не е било непременно отложено, което предполага, че Мъск е призовал инженерния екип да ускори промените в дизайна.

Като се има предвид всичко това, разкриването на роботаксито на Tesla изглежда отложено. Косвеното потвърждение на Илон Мъск, съчетано със споменаването на промените в дизайна, предполага, че датата 8 август вече не е валидна. Точният нов график обаче остава неясен.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини