Отидете към основна версия

1 694 12

Honda възражда кросоувъра Element

  • honda-
  • element-
  • пикап-
  • кемпер

Популярният някога кросоувър Honda Element може да се появи отново на пазара, но вече под формата на кемпер-трансформър. Другото интересно за иновацията е, че като задвижващ агрегат за нея е предвиден електромотор.

Изданието Car and Driver сподели патентни изображения на предстоящата новост. Съдейки по тях, новият автомобил ще има формата на пикап с ъгловат дизайн и висок просвет. Ще разполага и с няколко плъзгащи се секции, които се прикрепят към покрива и товарната платформа на автомобила, увеличавайки неговата функционалност. Размерите на модела с тези надстройки обаче също ще нараснат и то около два пъти повече.

Според втория патент пикапът ще има регулируема преграда на товарното отделение. В зависимост от позицията ще може да променя размерите си. В разгънато състояние новостта ще може да се конкурира с Ford Maverick и Hyundai Santa Cruz по отношение на размерите. Honda предлага удължаване на покрива, когато преградата е в крайно положение, за да се осигури повече вътрешно пространство.

Струва си да се отбележи, че този всъдеход не е толкова очевиден като препратка към познатия ни Element, тъй като има блоков, здрав вид с преден багажник, който се простира нагоре и преминава в независим от кабината багажник отзад. Кога ще бъде представена новостта, няма информация. Вероятността за появата на такъв модел в линията на марката обаче е доста висока, тъй като Honda вярва, че той перфектно ще обогати моделната им гама.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини