12 Юли, 2024 14:59 7 703 16

Най-бързият сериен автомобил с предно предаване пристигна в България. Вижте и каква е цената му

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • цена-
  • българия

Мощността на новата Honda Civic Type R е 329 коня

Най-бързият сериен автомобил с предно предаване пристигна в България. Вижте и каква е цената му - 1

Най-бързият сериен автомобил с предно предаване, Honda Civic Type R, пристигна в България в навечерието на рождения ден класическия едноименен модел. Още с дебюта си новата генерация на този хотхеч за пореден път завоюва титлата за най-бърз автомобил с предно предаване в света.

Автомобилът е оборудван с бензинов двулитров четирицилиндров VTEC TURBO двигател, който е комбиниран с шестстепенна механична предавателна кутия. Максималната му мощност е 329 к.с. при 6500/мин, а максималният въртящ момент - 420 Нм при 2500-400/мин.

Най-бързият сериен автомобил с предно предаване пристигна в България. Вижте и каква е цената му

Honda Civic Type R спринтира от място до 100 км/ч за 5.4 секунди и развива максимална скорост от 275 км/ч. Новата генерация на култовия модел е налична в четири основни цвята – Rallye Red, Racing Blue Pearl, Crystal Black Pearl и Sonic Grey Pearl. Още от характеристиките на автомобила са три основни режима на управление – Comfort, Sport и +R, както и Individual Mode с възможност за персонализация.

Най-бързият сериен автомобил с предно предаване пристигна в България. Вижте и каква е цената му

С размери 4 594 мм дължина, 1 890 мм широчина и 1 401 мм височина, новият Civic Type R е с 13 мм по-нисък и с 15 мм по-широк от предходната си генерация. В оборудването са включени и 19-цолови матово черни джанти, комбинирани със специално разработени за модела гуми Michelin Pilot Sport 4S 265/30R.

Най-бързият сериен автомобил с предно предаване пристигна в България. Вижте и каква е цената му

Въпреки спортната си натура Type R е и практичен хечбек и се радва на изключително голям за този клас автомобили багажник с обем до 1 212 литра. За безопасността се грижи пакет от системи и асистенти, обединени под името Honda SENSING. Включени са система за предупреждение при опасност от удар с автоматично задействане на спирачките, асистент за спазване на пътното платно, адаптивен автопилот и др.

Цените на българския пазар започват от 119 990 лв. с ДДС.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антон

    22 33 Отговор
    Хахаах, базова цена от 120 хил.лв. за хонда и то с двулитров четирицилиндров мотор .Ахахах. Комедиите от изтока продължават

    Коментиран от #11

  • 2 Перник

    9 24 Отговор
    Не става, мойто голф 1.9tdi ше го изяде
  • 3 Гост

    12 36 Отговор
    За тези пари А4 4х4, разликата е някакви си стотни! Ама Аудито поне може да завива и е лимузина, докато с това ще си у нивата докато ръчкаш скорости като изумял! Бутикова кола, която определено не блести с нищо! Голфа просто не го споменавам, да няма раздори....

    Коментиран от #8

  • 4 кисела краставица

    10 0 Отговор
    Дайте още джанти!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Значи

    11 14 Отговор
    Това ускорение рено го прави с 1.8 и само 280 коня
  • 7 Бъзикат се с нас

    23 0 Отговор
    Същата Хонда в Щатите започва от 45к долара. Ама нормално, нали ние сме по-заможни от американците...
  • 8 Ауди може да завива?

    17 6 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Това е все едно да кажеш, че БМВ е надеждна марка.

    Коментиран от #12

  • 9 Къде отиваш

    16 2 Отговор
    Добър автомобил. Не че има къде да се кара с пълният му потенциал, но е добър. Чудно ми е, защо в България е по-скъп с едни 3500-4000 Евро, в сравнение с Германия?

    Коментиран от #10

  • 10 Мишо

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Къде отиваш":

    Германията я закъса, а при нас всичко цъфти. Цветя и рози. Бизнеса вика, че много са ни високи заплатите и пенсиите, не бивало така. Политиците си късат потниците от честен труд за майка България. Завиждат ни западняците яко.
  • 11 шеф Манчев

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    То и на мен не ми харесва тая цена, ама я провери колко струва Голф Р, който със сигурност е доста по-скучен от Сивик-а.

    Коментиран от #15

  • 12 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ауди може да завива?":

    Еми, те тия от Хонда първи почнаха да се бъзикат..., що...?
  • 13 Бмв м4....

    3 3 Отговор
    Това недоразумение....го бият поне 30 коли от квартала ми.Е да 4по4 или на заедно но какво от това ?5.5 до 100 е смешно вече като заявка
  • 14 Бмв м4....

    2 3 Отговор
    Това недоразумение....го бият поне 30 коли от квартала ми.Е да 4по4 или на заедно но какво от това ?5.5 до 100 е смешно вече като заявка
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ауди ес3...²⁰¹⁶та

    3 3 Отговор
    Ако е косачка да е ...хонда