Отидете към основна версия

3 832 24

Разкриха колко струва новата М5-ца у нас (БГ ЦЕНИ)

  • bmw-
  • m5-
  • m5 competition-
  • бг

Базовият модел започва от 265 500 лева

Само месец след световната премиера на новото BMW M5, продажбите на модела започнаха в цял свят, включително и у нас. Новият супер седан на баварците вече е наличен за поръчка в представителствата на марката, а от официалния сайт на BMW разбираме и неговата цена. Най-бързото, но и най-тежкото М5 правено някога може да се похвали с по-широка стойка и по-агресивен вид благодарение на нови калници, брони и прагове.

Новото M5 разполага с 4,4-литров V8 двигател с две турбини, съчетан с електромотор, вместен в осемстепенната трансмисия. Тази наелектризираща конфигурация генерира умопомрачителните 727 к.с. и 1033 Нм въртящ момент. Самият бензинов двигател генерира внушителните 585 к.с., докато електрическият мотор допринася с допълнителни 197 к.с., идентични с тези на XM. М5 обаче използва по-малка батерия с капацитет 14,8 kWh.

BMW твърди, че спринтът от 0 до 100 км/ч при новия M5 отнема едва 3,5 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч, но пакетът M Driver's Package я повишава до 305 км/ч. BMW изчислява електрически пробег на 40 км с чисто захранване от батерията. Въпреки това, при по-силно натискане на педала на газта или при избор на ръчно превключване на предавките автомобилът плавно преминава към бензинова мощност за постигане на максимална производителност.

M5 разполага и с нова спирачна система с шестбутални апарати, притискащи 410 мм дискове отпред, и 400 мм дискове отзад. За още по-впечатляваща спирачна сила и значително намаляване на теглото се предлагат M карбоново-керамични спирачки. Тези спирачки се отличават с по-големи 420 мм предни дискове и спестяват 25 кг в сравнение със стандартната конфигурация.

Що се отнася до цената, тя стартира от 265 500 лева у нас, като за тази сума получавате базово М5 в един от осемте безплатни цвята в комплект с 20-цолови джанти отпред и 21-цолови отзад. В интериора е заложено на черна кожа с богато базово оборудване. Все пак, опции също не липсват, но с тях цената лесно може да подмине 300 хиляди лева.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 21 гласа.

Свързани новини