Отидете към основна версия

2 702 9

На ход е Duster пикап

  • renault-
  • dacia-
  • duster-
  • пикап-
  • niagara

Renault възнамерява да пусне пикап на базата на новия Duster. Компанията иска да направи още един опит да развие сегмента на пикапите след спорния Renault Alaskan, който дебютира през 2016 година.

Нека наречем новия автомобил Niagara - по името на концепцията, представена в края на миналата година. Ако Alaskan беше копие на Nissan Navara, то в основата на Niagara ще бъде третото поколение Duster, което се базира на платформата CMF-B.

По този начин основната разлика между Alaskan и Niagara ще е в липсата на рама в планирания нов продукт. От тази гледна точка Niagara ще се доближи до Duster Oroch, който е с товароносимост половин тон.

Въпреки това, ако Duster Oroch е "полузанаятчийски" продукт, разработен в Южна Америка и с поглед към този пазар, то Niagara може да се превърне в глобално решение на автомобилния пазар.

„Оставаме внимателни към европейския пазар, където търсенето на пикапи се развива“, каза представител на Renault, цитиран от уебсайта Motorsactu. Но има едно малко уточнение: ще има европейска експанзия, но само ако проектът първо стане успешен на развиващите се пазари.

Niagara ще бъде по-голям от Duster Oroch - дължината на каросерията ще бъде приблизително 4.8 метра. Това ще позволи да има двуредова кабина с разумно пространство за водача и пътниците. „Искаме да предложим просторно и универсално превозно средство, което може да бъде подходящо както за професионална, така и за семейна употреба“, обяснява инженерът на проекта за философията на пикапа.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Свързани новини