Отидете към основна версия

1 743 6

BYD доставя 100 хиляди коли на Uber

  • byd-
  • uber-
  • автомобили-
  • китайски автомобили

Те ще бъдат използвани в различни части на света

Uber създаде стратегическо партньорство с китайския производител на електрически превозни средства BYD. Сътрудничеството има за цел да внедри в платформата на Uber 100 000 електрически автомобила BYD на ключови световни пазари.

Първоначално партньорството ще се съсредоточи върху Европа и Латинска Америка, като се планира да се разшири до Близкия изток, Канада, Австралия и Нова Зеландия. В сделката обаче не са включени Съединените щати, вероятно поради продължаващото търговско напрежение и митата, наложени на електромобилите, произведени в Китай.

Това сътрудничество бележи значителна стъпка към целта на Uber за изцяло електрически автомобилен парк до 2030 г. Като предоставя на водачите достъпни и ефективни електрически превозни средства, Uber се надява да ускори въвеждането на устойчив транспорт.

Очаква се партньорството да предложи на шофьорите атрактивни стимули, включително потенциални отстъпки от цените на автомобилите, застраховките, финансирането и поддръжката. BYD, от друга страна, печели ценна експозиция и пазарен дял, като затвърждава позицията си на световен лидер в областта на електрическите превозни средства.

Макар да остават предизвикателства, като например инфраструктурата за зареждане и правителствените политики, партньорството между Uber и BYD представлява важна стъпка към по-екологично бъдеще за сектора на превозите на пътници.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини