Отидете към основна версия

5 405 37

От цяла Европа най-опасно било да се шофира в България

  • пътища-
  • европа-
  • българия

Тази констатация е на Европейския съвет за транспортна безопасност

Пътуването с кола е един от най-добрите начини да откриете нова страна. Но за съжаление не навсякъде в Европа е еднакво безопасно. За анализа на пътната обстановка, който ви представяме, са използвани данни от Европейския съвет за транспортна безопасност. Говорим за официалната статистика от миналата 2023 година.

За съжаление, на първото място в този антирейтинг е България. Пътищата ни са признати за най-опасните в ЕС. Много често туристите, пристигащи в София, наемат кола, за да пътуват из страната. Анализаторите обаче отбелязват, че това е изненадващо лоша идея.

На второ място е Румъния. Там се препоръчва пътуване с влак, а не кола под наем. В допълнение, туристическите експерти съветват при планиране на пътувания: Румъния има добра железопътна връзка с Унгария и България.

Трета и четвърта позиция са заети от Сърбия и Латвия. Тези страни също имат доста лоши пътища за автомобили. Въпреки това общественият транспорт като цяло върви добре. Десетте най-опасни страни за пътуване с кола също включват:

Хърватия;
Португалия;
Гърция;
Италия;
Литва.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.

Свързани новини