9 Август, 2024 16:20 2 872 14

Къде в Европа минават най-често тировете?

  • tir-
  • тирове-
  • европа-
  • маршрути
Къде в Европа минават най-често тировете? - 1

Евростат актуализира статистиката на най-активните маршрути на камиони и се оказа, че най-често в Европа тировете пътуват между Нидерландия и Германия. Началото на списъка с маршрутите между Холандия и Германия се определя от най-големия товарен поток. През 2023 година по този маршрут са превозени 83.3 милиона тона различни товари. Това се посочва в доклад на Евростат.

На условния пиедестал второто стъпало заемат маршрутите между Полша и Германия с резултат от 69.2 милиона тона. В същото време камионите с полска регистрация представляват 95 на сто от всички транспортни операции, а автомобилите с немски регистрационни номера са едва 3.5 на сто по този маршрут. Останалите 1.5 процента от превозите между Полша и Германия са извършени от транспортни компании от други страни.

Къде в Европа минават най-често тировете?

На трето място са превозите между Белгия и Франция, на четвърто - между Белгия и Нидерландия и на пето - превозите на товари между Испания и Франция. Между другото, в ТОП-15 Испания допълва списъка с превоз на товари до Германия. Испания се споменава още няколко пъти в доклада. Там 67 на сто от товарните превози се извършват в страната, а 33 на сто между Испания и други страни.

Като цяло разпределението на маршрутите в европейските страни за вътрешни и международни превози изглежда доста интересно. Да кажем, Германия е доста пасивна в международния транспорт. Там германските компании представляват само 13 процента от тонкилометрите извън страната, като 87 процента са за вътрешни линии.

Къде в Европа минават най-често тировете?

Тук има още една интересна подробност. Целият транспортен пазар до, от или в рамките на Германия, както посочва Евростат, се счита за най-големия пазар на целия континент. По местните пътища се извършват 22.8 процента от обема на товарните превози в Европейския съюз.

За особено любознателните читатели ще предоставим и следната статистическа подробност: миналата година в автомобилния транспорт на ЕС преобладаваха хранителни продукти, напитки и тютюн – 308 милиарда тонкилометра. Общо през 2023 година обемът на автомобилните товарни превози в Европейския съюз възлиза на над 13.2 милиарда тона и 1 857 милиарда тонкилометра.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боби

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Да, но Радо знае!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Никси

    7 1 Отговор
    Теровете се возят на Терибота по Терлици Теварни, от Трестанище Тетракан -Темелково та чак до Терномегуреле и Треполи !!!.🤡🥰😊😅😆😁😄😂🤣😭😄😃😀.
  • 5 Къде в Европа най-често

    4 1 Отговор
    тировете са обслужвани от магистралки
  • 6 Серьожка Пишкарьов

    6 4 Отговор
    Ние пък по Русията возим кюмюр и дърва
  • 7 Алкс

    9 0 Отговор
    Най-развитата европейска икономика е Германия, най-голямото европейско пристанище е Ротердам.
  • 8 дядото

    4 2 Отговор
    в българия е ад,минава целия трафик европа-азия ,а автора даже не се сеща за нас.
  • 9 тъй шъй

    4 6 Отговор
    Алъш-вериша върви в загниващия капитализъм. Миналата година в централна Европа по пътищата имаше една безкрайна колона от тирове вдясно. Хубаво, че често има още 2 ленти за каране. И ми става едно смешно като кажат, че Западът запада. Смях, смях, смях, ври и кипи живота, само тук се чудим дали да забраним бракмите по пътя.

    Коментиран от #10

  • 10 РАКЕТА ПЕЙТРИЪТ 📡

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "тъй шъй":

    Карам NL BG. Западът се е помахнал тотално.
    Когато си се оринал в колони тирове, само защото треа да можеш да поръчаш нещо от Али за 1.70, което нанася щети и вреди за 50 долара, значи не си просто западнал. Ти си се ОЛЯЛ, май френд.
    И не знаеш, че гусин Келнерът ти носи сметката, която има дълго да я гледаш като трoвен от гъби. И за която нямаш $ да платиш.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Никси

    6 0 Отговор
    ааа , видел си че си сгрешил и преправи заглавието , иначе къде най често минават Теровете !!!.
  • 13 ЗеЛЕн

    1 1 Отговор
    Зелена Европа още ли ползв дизелови тирове - нещо влакове да са чували ?
  • 14 Никси

    2 0 Отговор
    има ли Тронститутки да стоят по Трагистралите и да ги пазят Тутенйори и Толиция , за един Триятел Титам ??? !!!.