Отидете към основна версия

14 806 33

Автомобилни фенове избраха марката, която Stellantis трябва да "убие" първа

  • stelantis-
  • chrysler

Според неофициална анкета Jeep, Alfa Romeo и Peugeot имат най-много фенове и трябва да съществуват, докато една емблематична американска марка според автомобилните ентусиасти трябва да спре да съществува.

На фона на гръмкото изявление на Stellantis, че ръководството на компанията може да "убие" нерентабилните марки, журналистите от Carscoops решиха да проведат интересно проучване сред автомобилните фенове и да разберат кой производител на автомобили според тях трябва да изчезне първи.

Последните новини се фокусираха върху несигурността на съдбата на Maserati, но почти 25% от анкетираните смятат, че Stellatis първо трябва да се откаже от Chrysler. Вероятно причината за този резултат от проучването е ниската популярност на американския автомобилен производител.

От графиката се вижда, че водещатата се премиум автомобилна марка DS заема второ място със 17%, а Vauxhall е трети. Моделите на Opel се продават под тази марка на британския пазар, а 11% от автомобилните ентусиасти смятат съществуването ѝ за безполезно. Челната петица се затваря от италианската компания Lancia, получила 10% от гласовете.

Интересното е, че губещата марка Maserati получава само 5%, докато останалите марки - Opel, Fiat, Dodge, Citroen, Ram, Peugeot, Alfa Romeo и Jeep - се класираха в този ред с между 4 и 2 процента от гласовете, правейки Jeep марката, която има най-много последователи сред автомобилните ентусиасти.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.

Свързани новини