Отидете към основна версия

2 485 15

Rimac отново надмина себе си: Запознайте се с Nevera R и нейните 2017 конски сили

  • rimac-
  • nevera-
  • nevera r

Максималната скорост е км/ч

Rimac, хърватският пионер в областта на електрическите хиперавтомобили, представи най-екстремното си творение досега: Nevera R. Тази еволюция на вече революционния Nevera разширява границите на представянето на електрическите автомобили до безпрецедентни нива.

В основата на Nevera R лежи значително усъвършенстван задвижващ агрегат. Надграждайки впечатляващата мощност на стандартната Nevera, Rimac е успял да извлече допълнителни 193 конски сили от електрическия силов агрегат, което води до зашеметяващата обща мощност от 2 107 конски сили. Тази огромна мощност се предава на пътя чрез по-голяма батерия с капацитет 108 kWh, което позволява на Nevera R да ускори от 0 до 100 километра в час за умопомрачителните 1,74 секунди и да измине четвърт миля само за 8,23 секунди.

За да допълни суровата мощност, Rimac старателно е усъвършенствал управлението на Nevera R. Агресивният аеродинамичен пакет, включващ фиксирано крило и уголемен дифузьор, генерира значителна притискаща сила. Автомобилът се движи с гуми Michelin Cup 2, специално разработени за това екстремно приложение, а окачването и кормилната уредба са внимателно настроени, за да извлекат максимална ефективност от шасито.

Фокусът на Nevera R върху представянето на писта е очевиден във всеки аспект от дизайна му. Интериорът е лишен от ненужни елементи, за да се намали теглото, докато екстериорът демонстрира агресивни аеродинамични подобрения. Резултатът е хиперавтомобил, който се чувства толкова добре на състезателната писта, колкото и на открития път.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.

Свързани новини