Отидете към основна версия

1 405 6

Правнукът на основателя на Chrysler иска да спаси Chrysler и Dodge от Stellantis

  • chrysler-
  • dodge-
  • stellantis

Наследникът на основателя на Chrysler, Франк Б. Роудс младши, изрази загриженост за бъдещето на марките Chrysler и Dodge под шапката на Stellantis и предложи да ги изкупи

Роудс смята, че автомобилният алианс Stellantis не обръща достатъчно внимание на тези американски марки, което е довело до значително намаляване на моделната им гама. В момента Chrysler предлага само миниван, а емблематични модели като 300 седан, Dodge Charger и Challenger са спрени от производство.

Във видеообръщението си Роудс подчертава значението на запазването на наследството на Chrysler и Dodge, припомняйки ролята на компанията в автомобилната история на САЩ и участието ѝ в производството на военна техника по време на Втората световна война.

Той обаче признава, че автомобилната индустрия се е променила много оттогава и марките трябва да се адаптират към съвременните реалности. Роудс не разкри конкретни планове за съживяване на марките, но спомена желание за балансиране на иновациите с традицията, като например пускане на хибридни версии на класически модели и предлагане на по-достъпни опции.

Офертата му включва и закупуването на марките Plymouth и Mopar, за да се създаде нова корпорация Chrysler и да се даде възможност на Stellantis "изгодно да излезе" от собствеността върху тези марки. Успехът на това предложение обаче ще зависи от подкрепата на инвеститорите, които трябва да видят търговската стойност в съживяването на марките.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини