2 Септември, 2024 10:32 1 448 0

Stellantis все пак няма да се разделя с нито една автомобилна компания... за сега

  • stellantis-
  • dodge-
  • chrysler

Броят им ще остане 14 поне до края на десетилетието

Stellantis все пак няма да се разделя с нито една автомобилна компания... за сега - 1

Въпреки слуховете и спекулациите Stellantis потвърди ангажимента си към всички 14 марки, като отхвърли всякакви планове за разделяне на някоя от тях. Това изявление идва в отговор на неотдавнашното предложение на правнука на Уолтър П. Крайслер за създаване на нова корпорация Chrysler чрез отделяне на Dodge и Chrysler от Stellantis.

Макар че от Stellantis и преди са намеквали за възможността за прекратяване на дейността на нерентабилни марки, компанията уточни, че всички 14 марки ще останат част от конгломерата поне до края на десетилетието. Това решение отразява вярата на Stellantis в дългосрочния потенциал на всяка марка и ангажимента ѝ да поддържа разнообразно портфолио.

Ситуацията на пазара в САЩ е особено сложна, като марки като Chrysler и Dodge са изправени пред предизвикателства. Chrysler, чийто модели са сведени до миниванът Pacifica се бори да запази присъствието си. Dodge, въпреки че предлага по-широка гама от модели, също се сблъсква с предизвикателства, особено с прекратяването на производството на моделите Hellcat с двигател V-8.

Въпреки тези предизвикателства Stellantis остава ангажирана с подкрепата на своите марки и с осигуряването на тяхната дългосрочна жизнеспособност. Фокусът на компанията върху иновациите, продуктовото развитие и пазарната експанзия ще бъде от решаващо значение за успеха на нейните марки през следващите години.

В допълнение към съществуващите си марки Stellantis е инвестирала и в Leapmotor International, съвместно предприятие с Leapmotor. Това сътрудничество ще донесе произведени в Китай електрически автомобили в Европа, Близкия изток и Африка, Азиатско-тихоокеанския регион и Южна Америка от края на 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА