Отидете към основна версия

843 5

Ford призна, че китайските автомобили са заплаха

  • китай-
  • електромобили-
  • автомобили

Шефове на компанията са тествали различни модели

Автомобилният пейзаж претърпя значителна трансформация, а китайските производители на автомобили се превърнаха в сериозни конкуренти. Главният изпълнителен директор на Ford Джим Фарли призна заплахата, която представляват китайските електромобили, като подчерта бързия им напредък в технологиите и качеството.

The Wall Street Journal съобщава, че Фарли и финансовият директор Джон Лоулър са били особено впечатлени от електрическите автомобили, които са тествали по време на посещение в Китай. Това преживяване подчертало необходимостта Ford да ускори усилията си в разработването и производството на електромобили.

Правителствата по света признават нарастващото влияние на китайските производители на автомобили и въвеждат мита, за да защитят националните си индустрии. Съединените щати наскоро обявиха 100% мито за внос на китайски електромобили, а Европейският съюз обмисля подобни мерки.

Въпреки тези търговски бариери китайските производители на автомобили продължават да постигат успехи на световния пазар. Способността им да предлагат конкурентни цени, модерни технологии и висококачествени продукти ги определя като силни конкуренти в областта на електрическите превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини