Отидете към основна версия

735 8

Hyundai излезе с решение на проблема с неравностите и дупките, които водят до неефективно зареждане

  • hyundai-
  • безжично зареждане

Безжичното зареждане стана широко разпространено в света на потребителската електроника, но все още не е толкова популярно в индустрията за електрически превозни средства. Сега обаче, нова заявка за патент на Hyundai може да промени това и да доближи концепцията за безжично зареждане на пътя до реалността.

Вече има няколко малки участъка от пътища, които използват технология за безжично зареждане, но това са по-скоро експерименти, които освен това не са и толкова успешни. Например, участък от една улица в Детройт е оборудван със система за безжично зареждане. Подобни опити се провеждат и в други страни, включително Франция, Норвегия и Швеция, но на този етап са само експериментални.

Наой-новият патент на Hyundai представя по-практично решение, което ще помогне да се направи безжичното зареждане на пътя по-ефективно, като и измислен начин за решаване на проблема с неравните повърхности, които са често срещани по пътищата. До този момент всякакви неравности или дупки нарушаваха предаването на електричество от пътя към автомобила.

Решението на Hyundai е да използва зарядно устройство под автомобила, монтирано на регулируем па височина индуктивен съединител за прехвърляне на мощността. Устройството може автоматично да се повдига и спуска за оптимално позициониране над повърхността на пътя.

И това не е всичко. Hyundai планира да въведе система, която използва камери, гледащи напред, за да четат информация за пътната настилка и да регулират съответно окачването на автомобила. Това ще позволи на превозното средство да открие всякакви повърхностни несъвършенства и да настрои зареждащото устройство, за да поддържа оптимална позиция дори при неравни пътища.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини