Отидете към основна версия

1 021 8

Шефове в Tesla проверяват по домовете болните си служители

  • tesla-
  • болничен-
  • служители

Компанията изпитва сериозни проблеми

Гигафабриката на Tesla в Берлин се сблъсква със сериозно предизвикателство: необичайно висок процент болнични сред служителите. През последните месеци процентът на отсъствие от работа достигна до 17%, което далеч надхвърля средното за страната и за германската автомобилна индустрия.

В отговор на това ръководството на Tesla предприе драстични мерки, включително заплахи за съкращения на работни места и дори посещения по домовете за проверка на заболяванията на служителите. Тези действия предизвикаха полемика и критики както от страна на служителите, така и от страна на профсъюзите.

Профсъюзът IG Metall критикува подхода на Tesla, като твърди, че голямото работно натоварване в завода е фактор, допринасящ за отсъствията. Те твърдят, че взискателните условия на труд могат да доведат до стрес и увеличаване на здравословните проблеми.

Макар че домашните посещения не са незаконни в Германия, те обикновено не се посрещат добре от служителите. Много от тях смятат, че подобни натрапчиви мерки нарушават личния им живот и доверието им в работодателя.

Високият процент болнични в берлинската фабрика на Tesla подчертава предизвикателствата, пред които са изправени много компании при поддържането на здравословна и продуктивна работна среда. Той също така повдига въпроси относно въздействието на взискателните условия на труд върху благосъстоянието и морала на служителите.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини