Отидете към основна версия

517 0

Разкриха какво ще е името на новия McLaren (ВИДЕО)

  • mclaren-
  • w1-
  • p1-
  • formula 1

W1 ще наследи P1

McLaren обяви официално, че новият хиперавтомобил ще се нарича „W1“. Дебютната дата 6 октомври е избрана, за да се отбележи 50-годишнината от първата титла на McLaren при конструкторите във Formula 1 и шампионската титла на Емерсон Фитипалди при пилотите във Formula 1.

Името на автомобила „отбелязва начина на мислене на McLaren в световния шампионат“. Публикуваният днес тийзър показва предшествениците на W1 заедно с логото на новия модел.

Измина повече от десетилетие от началото на производството на McLaren P1 и изглежда, че е време за наследник. Наскоро McLaren пусна видеоклип за своите автомобили „1“ - F1 и P1, в който различни служители обсъждат какво ги прави толкова специални. В края на видеото на екрана проблясват дата и час, които съответстват на дебюта.

Макар McLaren да не е потвърдил, че новият автомобил ще бъде пряк наследник на P1, много е вероятно той да бъде също толкова мощен и технологично усъвършенстван хиперавтомобил. Компанията има история в производството на някои от най-емблематичните спортни автомобили в света и W1 със сигурност ще продължи тази традиция.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини