Отидете към основна версия

5 443 13

Подробно за най-новата Skoda: 286 конски сили и пробег от 560 километра (ВИДЕО)

  • skoda-
  • elroq-
  • enyaq-
  • kamiq-
  • karoq-

Прага, Чехия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието

Късно снощи Skoda представи най-новия модел в своята гама – Elroq. Електирческият кросоувър. Моделът се очаква да се продава на цена от около 33 000 евро в Европа. Що се отнася до размери. Този нов електрически кросоувър се отличава с дизайн „Tech-Deck Face“, който заменя традиционната радиаторна решетка с елегантен черен панел, в който са разположени сензори и предна камера.

Допълнителните елементи на дизайна включват разделени фарове отпред, вертикални въздушни завеси и активни вентилационни отвори. Elroq може да се похвали с аеродинамично оптимизирана форма, постигайки коефициент на челно съпротивление от 0,26. За да подсили визуалната си привлекателност, моделът се отличава с тъмни хромирани акценти и стилни 19- до 21-цолови джанти. С размерите си от 4488 мм дължина, 1884 мм широчина и 1625 мм височина Elroq се позиционира близо до Karoq. Междуосието е 2 765 мм.

Elroq може да се похвали с просторен и модерен интериор, отличаващ се с минималистичен дизайн с малък цифров инструментален панел, голяма 13-инчова информационно-развлекателна система и head-up дисплей с добавена реалност. Салонът е проектиран с типичните “Clever” функции като монтиран във вратата чадър, кутия за съхранение на вещи за пътниците отзад и обширно багажно пространство, което може да се разшири до 1580 литра от стандартните 470 литра.

Изграден върху универсалната платформа MEB, Elroq предлага редица варианти на задвижване, които отговарят на различните предпочитания на водача и бюджети. Началното ниво Elroq 50 е оборудвано с 55 kWh батерия и монтиран отзад двигател, които осигуряват приличен пробег от до 375 км. За тези, които търсят повече мощност и пробег, Elroq 60 предлага по-голям батериенкапацитет с 63 kWh и по-мощен двигател, което увеличава пробега до над 400 км. Върховият модел Elroq 85, оборудван с батерия с капацитет 82 kWh и система за двойно задвижване на всички колела, може да се похвали с пробег по WLTP от 560 км и време за ускорение от 0 до 100 км/ч от 6,6 секунди от своите 286 конски сили

Elroq поддържа бързо зареждане с постоянен ток с мощност до 175 kW, което позволява бързо зареждане от 10-80% само за 28 минути. Моделът се предлага с устойчиви опции като тъкан RecyTitan и TechnoFil, демонстрирайки отдадеността на Skoda към намаляване на въздействието върху околната среда.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини