Отидете към основна версия

2 499 12

Hyundai пуска евтин електромобил, конкурент на Dacia

  • hyundai-
  • caspar-
  • inster-
  • spring

Моделът Inster ще струва по-малко от 25 000 евро и ще се конкурира с Dacia Spring

Малкото и пъргаво електрическо превозно средство беше представено през юли на международното изложение за мобилност в Пусан. Сега, според говорител на марката, стана ясно, че Hyundai Inster ще бъде пуснат в продажба и в Европа, като това ще се случи от началото на следващата година.

Планираната цена на градския електромобил ще е по-малко от 25 000 евро. В Южна Корея колата вече се продава под името Caspar. Име, което отговорните за Европа експерти на корейската марка смятат за нецелъобразно и такова, което няма да увеличи продажбите, поради което Caspar стана Inster.

Малкият автомобил е с дължина 3.83 метра, широчина 1.6 метра, височина 1.5 метра и междуосие 2.5 метра. С тези размери той е по-голям от Spring и заема междинна ниша между традиционните градски автомобили от А-сегмента и по-големите модели от В-сегмента.

Базовата версия е оборудвана с 42 kWh батерия, която прехвърля енергия към двигател с мощност 71 kW (91 к.с.). Ще има и версия с 49 kWh батерия и 85 kW (115 к.с.) мотор. Hyundai обещава пробег от 355 километра за по-голямото устройство за съхранение на енергия. За батерията с по-малък капацитет все още не е обявен пробегът.

На станция за бързо зареждане автомобилът ще попълни енергийния си резерв от 10 до 80% за 30 минути. От Hyundai обещават максималната скорост на електрическия автомобил да бъде 150 км/ч. Hyundai Inster стартира в Корея това лято и ще бъде представен в Европа, Близкия изток и Азиатско-тихоокеанския регион до края на тази година.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини