Отидете към основна версия

4 399 12

Заради електромобилите Volvo изпитва все по-големи трудности и постепенно започва да "обръща плочата"

  • volvo-
  • трудности-
  • електромобили

Ръководителят на прехода към електрически превозни средства напуска Volvo

Заместник генералният директор на шведския производител на леки автомобили Volvo Car Бьорн Анвал ще напусне компанията след девет години работа. Това ще се случи като част от мащабна промяна на ръководството, съобщиха в официално изявление от компанията.

"В един бързо променящ се свят ние трябва да гарантираме, че нашата организация е готова да се ориентира в този, значително по-сложен пазар в последно време", каза главният изпълнителен директор на Volvo Cars Джим Роуън.

Роуън каза, че Анвал е изиграл „ключова роля“ в листването на компанията на фондовия пазар, прехода към електрификацията и навлизането на нови пазари, но сега явно ще продължат напред без него.

Bloomderg отбелязва, че съобщението идва, след като Volvo намали прогнозата си за печалба миналия месец. Компанията цитира несигурността в глобалната икономика и нарастващите мита за електрически автомобили, произведени в Китай, където Volvo произвежда някои от моделите си.

Автомобилният производител, контролиран от китайската Geely, също се присъедини към своите конкуренти, изоставяйки амбициите си за изцяло електрически автомобили. Volvo Cars заяви, че вече не планира да премине към изцяло електрически автомобили преди края на десетилетието.

Вместо това компанията ще продължи да произвежда хибридни модели на фона на слабото потребителско търсене на по-скъпи автомобили, захранвани с батерии. Проблемите на Volvo Cars оказаха влияние върху цената на акциите ѝ, която падна с 40% през последните 12 месеца.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.

Свързани новини