Отидете към основна версия

1 733 11

Peugeot представи състезателно 208 на достъпна цена

  • peugeot-
  • 208-
  • rallye-
  • състезателен автомобил

Моделът ни връща към 106 Rallye

Peugeot 208 Racing е нов рали автомобил, предназначен за FR6 Trophy, серия, организирана от Френската федерация по автомобилен спорт (FFSA). Този нов модел е базиран на фейслифтвото Peugeot 208 и разполага с редица подобрения за състезателна употреба.

Моделът 208 Racing може да се похвали с по-агресивен екстериор с бели стоманени джанти, зелени акценти на DRL светлините и персонализиран екстериор. Отвътре автомобилът разполага с предпазна клетка, автоматична пожарогасителна система и модифицирано арматурно табло с многофункционален дисплей, табло за различни бутони и персонализирани контролни уреди.

Под капака 208 Racing се задвижва от подобрена версия на 1,2-литров трицилиндров бензинов двигател с турбокомпресор на Stellantis, който произвежда 143 конски сили. Този двигател е съчетан с шестстепенна механична трансмисия с къси предавателни числа и работи с гориво E85, което намалява емисиите на CO2 с приблизително 30%.

Моделът 208 Racing разполага и с модифицирано окачване и спирачна система, както и със стандартни гуми Michelin Pilot Sport PS5. Тези подобрения допринасят за представянето и управлението на автомобила на състезателната писта. Цените започват от 38 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини