Отидете към основна версия

19 362 16

Нова G-Klasse през 2017 г.

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • w463-
  • ener-g-force

Mercedes-Benz се готви да модернизира култовия си всъдеход из основи за моделната 2017-а. Измененията ще бъдат толкова сериозни, че немците наричат обновената версия напълно нов автомобил, съобщава Autocar. Британското списание цитира шефа на SUV-подразделението на марката Андреас Циган.

"Новата" G-Klasse ще запази заводския си индекс W463, под който се произвежда вече осма година. В конструкцията на автомобила ще бъде включен повече алуминий. Това ще позволи намаляване на теглото с поне 200 кг (сегашният G350 тежи 2 570 кг).

Каросерията на всъдеходния Benz ще бъде разширена с 10 см до 1 860 мм, с което мястото в салона ще се увеличи чувствително. G-Klasse ще получи ново три- или четирилостово предно окачване и електромеханичен усилител на волана, който ще смени хидравликата.

Промени ще има и в моторната гама. В нея ще влязат нови редови шестаци с обем 3.0-литра, които ще дебютират със следващата E-Klasse през 2016 г. Бензиновият ще развива над 360 к.с., а дизелът - поне 300. Те ще се комплектоват с нов деветстепенен автоматик, благодарение на който икономичността ще се подобри съществено.

G-Klasse ще получи доста стилистични елементи от концептуалния Ener-G-Force (на снимката), показан на автосалона в Лос Анджелис през 2012 г., но като цяло ще запази кашонестия си дизайн, който феновете така ценят вече 35 години.

Mercedes-Benz модернизира G-Klasse за последен път през 2012-а. Всъдеходът получи изцяло нов интериор с различна централна конзола, приборен панел, волан и трансмисионен тунел, върху който се появи блок за управление на мултимедийната система COMAND.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини