Отидете към основна версия

1 344 0

Адвокатът на Василев: Цветан Василев не се е отказал от КТБ

  • константин симеонов-
  • цветан василев-
  • отказал-
  • ктб-
  • фалира

Искров иска да я фалира с чужди ръце, заяви Константин Симеонов

Снимка: TV7

Цветан Василев не се е отказал да спаси КТБ. Никога не го а правил. Той се стреми към това от началото на тази афера, заяви в TV7 адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов.

Иван Искров се мята на амбразурата да се фалира Корпоративна търговска банка (КТБ), но го прави с чужди ръце – с ръцете на парламента, каза още той.

Любопитно ми е как ще реагира БНБ при този нов инвеститор, след като предишната оферта беше обявена за несериозна, а той декларира нещо съвсем различно.

По думите му задача да бъде фалирана КТБ се изпълнява стриктно, но отказа да назове поръчителите. Били група хора.

Ако банката бъде обявена в несъстоятелност, от името на синдика ще се съди кой поръча това, подчерта Симеонов и добави, че в информационната система на КТБ има неща, които не са удобни на някои хора. Има и активи на банката и възможности за прикриване на задължения, което е причината за атаката.

Юристът подчерта, че при сегашната обстановка не би препоръчал на Цветан Василев да се връща в България и добави, че всяко постановление на прокуратурата може да бъде отменено от самата нея, ако има желание, визирайки 72-часовия арест, който очаква банкера тук.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини