Отидете към основна версия

2 214 5

Германия привлича френските пушачи

  • германия-
  • привлича-
  • френските пушачи

Пушенето във Франция става невъзможно - рестрикциите спрямо пушачите са все по-големи, а и цигарите са скъпи. Това пише германското издание „Хандалсблат”. Много жители на  провинция Елзас намират цигарите в Германия за изгодни. Един елзасец , който купува германски цигари, спестява евро и половина на кутия, а един страстен пушач спестява 45 евро на месец.

Цената на цигарите в Германия са изгодни, и магазините там отчитат по-големи обороти, заявява Патрис   Солфие, ръководител на кооперация в Страсбург.

Търговците на цигари на германска територия разчитат на редовните клиенти, понякога им правят и подаръци като запалки. Това е невъзможно във Франция. Ситуацията в Страсбург е аналогична. По повод възможностите за бизнес Патрис Солфие прави коментар, аналогичен  на тези, които чуваме и в България. „Нашето правителство трябва да свали социалната тежест от предприемачите. Но политиците живеят в свой собствен свят”, смята Патрис Солфие. Във Франция от 2008 година действа всеобхватна забрана за пушене. Във френските хотели се предлагат стаи, в които се пуши, но техният брой е твърде ограничен.

В Германия апаратите за продажба на цигари са инсталирани и действат така, че единствено пълнолетни могат да си купят цигари от тях.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини