Отидете към основна версия

8 021 8

Пуснаха в продажба най-скъпия самолетен билет

  • etihad-
  • билет-
  • самолет-
  • лондон-
  • мелбърн

Най-скъпият самолет билет в света пусна в продажба авиокомпания Etihad Airways. Той е по линията Лондон - Мелбърн и е на стойност 55 000 паунда, или 70 500 EUR, съобщава британското издание The Daily Mail. Двупосочният билет дава право на притежателя му да пътува в 3-стаен апартамент в предната част на горната палуба на най-големия пътнически самолет в света - Airbus A380. „Въздушното жилище” е обзаведено с 32-инчов телевизор с течни кристали, баня с душ, кожени дивани и двойно легло с италианско спално бельо.

Полетът предвижда междинно кацане в Абу Даби, като там притежателите на най-скъпия самолетен билет ще могат да изчакат във VIP залата. В цената също така е включен и трансфер от и до летището, отделно чекиране на багажа и лично пиколо, който може да резервира маса в ресторант или пък да купи билети за концерт на пътника.

Etihad Airways рекламира апартамент в самолет преди половин година. Неговата площ е 11 кв.м. и може да се ползва в конфигурация за един или двама пътника.

Що се отнася до цената на билета, то предишният рекорд за най-скъп билет беше отново на Etihad на стойност 52 000 паунда, или 66 650 EUR по маршрута Ню Йорк – Мумбай.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини