Отидете към основна версия

1 466 1

Зигмар Габриел ще посети Москва

  • северен поток-2-
  • зигмар габриел-
  • москва-
  • посети

Германия активизира усилия за да създаде политически предпоставки в ЕС, които да позволят изграждането на "Северен поток-2"

Следващата седмица вицеканцлерът и министър на икономиката и енергетиката на Федерална република Германия Зигмар Габриел, който отговаря за проекта  "Северен поток-2" ще посети Москва, съобщава Комерсант. Габриел ще се срещне с президента Владимир Путин.

Според изданието Германия е активизирала усилия за да създаде политически предпоставки в ЕС, които да позволят проекта, а основната пречка за изпълнението на  "Северен поток-2" е Полша.

Източници на Комерсант, близки до германските участници в проекта, полският регулатор все още отлага издаването на разрешително за полагането на тръба в Балтийско море под предтекст, че му е необходима допълнителна информация, докато в същоно време Германия е издала подобно разрешително още през 2015 година.

Проблем за проекта може да бъде и становището на Европейската комисия, която настоява, че подводната част на "Северен поток-2" трябва да попада под действието на Третия енергиен пакет, което осуети и изграждането на проекта "Южен поток", който трябваше да мине през България.  

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини