Last news in Fakti

23 Юни, 2016 13:06 1 463 1

Зигмар Габриел ще посети Москва

  • северен поток-2-
  • зигмар габриел-
  • москва-
  • посети

Германия активизира усилия за да създаде политически предпоставки в ЕС, които да позволят изграждането на "Северен поток-2"

Зигмар Габриел ще посети Москва - 1

Следващата седмица вицеканцлерът и министър на икономиката и енергетиката на Федерална република Германия Зигмар Габриел, който отговаря за проекта  "Северен поток-2" ще посети Москва, съобщава Комерсант. Габриел ще се срещне с президента Владимир Путин.

Според изданието Германия е активизирала усилия за да създаде политически предпоставки в ЕС, които да позволят проекта, а основната пречка за изпълнението на  "Северен поток-2" е Полша.

Източници на Комерсант, близки до германските участници в проекта, полският регулатор все още отлага издаването на разрешително за полагането на тръба в Балтийско море под предтекст, че му е необходима допълнителна информация, докато в същоно време Германия е издала подобно разрешително още през 2015 година.

Проблем за проекта може да бъде и становището на Европейската комисия, която настоява, че подводната част на "Северен поток-2" трябва да попада под действието на Третия енергиен пакет, което осуети и изграждането на проекта "Южен поток", който трябваше да мине през България.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 2 Отговор
    Ааа!" Северен поток-2" попада под действието на 33-я енергиен пакет и когато той бъде приет през 3333г. би могъл да осуети построяването на " Северен поток-2"!:) Разбира се тогава ще става въпрос за "Сверен поток-22"!:) Ама, на кого му пука! Абдалите лапат мухи, а Северните потоци си вървят!:)