Отидете към основна версия

642 2

ЧЕЗ инвестира над 1,5 млн.лв. през ноември

  • чез-
  • инвестиции

Компанията влага половин милион лева в подмяна на увредени при кражба кабели в центъра на София

ЧЕЗ планира да инвестира над 1,5 млн. лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през ноември. От тях над 240 хил. лева ще бъдат вложени в дейности по присъединяване на нови клиенти, съобщиха от компанията.

Най-големият обект, планиран за този месец, е завършването на проекта по подмяна на увредени при кражба кабели 10 КV в проходим инсталационен колектор към подстанция "Витоша" в София. С реализацията му ще бъде възстановена сигурността на захранването за редица битови и бизнес потребители, както и на ключови обществени и държавни институции и социални заведения в центъра на столицата.

Подмяната на кабелите от подстанция „Витоша” е вторият етап от плана за подмяна на увредени при посегателства кабели в София. През септември “ЧЕЗ Разпределение България” приключи подмяната на 57 хил. метра кабели от подстанция „Хиподрума“, а през следващата година е предвидена и подмяната на 94 хил. метра кабели от подстанция „Красно село”.

„Всеки проект е воден от една-единствена цел – да повишаваме качеството и надеждността на захранването за нашите клиенти и да правим услугите, които им предлагаме все по-добри. За съжаление ние зависим от решенията на регулатора и обема инвестиции, които той ни утвърждава. Имаме желание да реализираме много повече обекти и съответно да направим много повече за нашите клиенти, но при настоящото ценово решение възможностите ни са ограничени. Въпреки трудностите, ние ще продължим да работим професионално в рамките на одобрения ни инвестиционен ресурс”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От началото на 2011 г. до момента ЧЕЗ е инвестирала над 3 млн. лева за възстановяване на щетите от кражби и посегателства От началото на регулаторния период през 2008 г. до края на 2010 г., компанията е отделила близо 260 млн. лева в рехабилитация, модернизиране и развитие на електроенергийната инфраструктура на Западна България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини