Отидете към основна версия

6 864 12

С 50% повече китайски туристи у нас

  • туристи-
  • българия-
  • китай
Снимка: Shutterstock

Ръст от 50% се наблюдава при китайските туристи посетили България през първите осем месеца на текущата година в сравнение със същия период на миналата. Общо 19 000 китайци са били в родината ни в периода януари-август. От тях 2200 са били у нас през август. „България и Китай имат традиционно добри отношения, като туристите между двете държави се увеличават през последните години. През септември 2017 г. в мегаполиса Шанхай бе открит туристически информационен център на България, който ще промотира възможностите и предимствата на българския туризъм и ще представя страната ни като дестинация за четири сезона. Между двете държави съществуват отлични възможности за партньорство”, каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която взе участие във форума „България и Шанси, Китай - два свята по Пътя на коприната”.

За първите осем месеца на годината България е била посетена от 6.5 млн. чуждестранни туристи. Спрямо същия период на миналата година се отчита ръст от 8%.

С 11%, до 3.8 млрд. лв. са се увеличи и общите приходи от международен туризъм за първото полугодие на годината, отчитат от БНБ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини