Отидете към основна версия

1 595 1

Митниците върнаха лиценза на "Лукойл Нефтохим"

  • лукойл-
  • лиценз
Нефтеният терминал в Росенец - снимка: "Лукойл"

Дейността на данъчния склад на „Лукойл Нефтохим Бургас” вече е приведена в съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове. Това обявиха днес от Агенция "Митници" след среща между ръководството на митниците и представители на компанията.

Лицензът на данъчния склад беше отнет през лятото на 2011 г., защото тя не беше монтирала в срок измервателни уреди, каквото беше изискването на закона.

До края на седмицата ще бъдат връчени и протоколите с констатациите от проверката на митническите служители в данъчен склад Нефтен терминал „Росенец”.

Рафинерията води съдебно дело срещу агенция "Митници" заради отнетия лиценз. На 12 декември 2011 г. делото за отнетия лиценз на „Лукойл” бе отложено за края на януари с мотива, че е почти невъзможно да се установи кога са били монтирани измервателните уреди, които са работили в „Лукойл“ през септември. Тогава това заявиха пред съда вещите лица.

На съдебното заседание стана ясно, че те са проверявали по схема, дадена от „Лукойл“, а не по изготвената от митниците през 2010 г. Съдията разпореди на експертите да направят проверка по старата схема, както и да опитат да установят кога е направен монтажът и отложи делото за края на този месец.

Рафинерията и терминалът "Росенец" продължиха да работят, тъй като Върховният административен съд реши, че производствения процес може да продължи, докато делата по същество не приключат. В началото на месеца Танов обясни, че „Лукойл" са монтирали почти всички уреди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини