Last news in Fakti

8 Януари, 2012 13:41 891 3

Приходите от митниците с 800 млн. лв. повече

  • ваньо танов-
  • митници-
  • лукойл
Приходите от митниците с 800 млн. лв. повече - 1
Снимка: БГНЕС

Годината приключи. Стана ясно, че митниците се справиха много добре, заяви пред БНР директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов. Постъпилите приходи за 2011 г. са с 800 милиона лева повече са в сравнение с тези за предходната година.

Една тежка година отмина, но ние се справихме. За догодина летвата е още по-високо вдигната, каза още той. Приходите на митниците за тази година трябва да бъдат увеличени с още 1 милиард лева.

„Ние ще направи всичко възможно тези пари да бъдат осигурени, защото са необходими на държавата”, посочи той и подчерта, че това е заложено като данъчни приходи в приетия вече републикански бюджет за 2012 г.

“Това са прогнози, разбира се, зависи и от международната обстановка”, добави Танов.

На въпрос за възстановяването на лиценза на „Лукойл Нефтохим” Танов съобщи, че до 15 януари ще завърши мониторинга в рафинерията. "Уредите отдавна бяха поставени в "Лукойл". Много от нещата бяха свършени. "Лукойл Нефтохим" ще се справи по всяка вероятност”, коменира шефът на митниците.

„Когато те отговорят на изискванията, аз ще им възстановя лиценза, но това не трябва да се приема като някаква даденост на всяка цена, че този лиценз ще бъде възстановен дори и ако не са изпълнили условията. Така че зависи от доклада, който ще бъде изготвен и който има срок до 15 януари да завърши този мониторинг. От резултатите от този доклад ще зависи дали ще бъде възстановен лицензът или не”, заяви Ваньо Танов.

За терминал "Росенец", директорът на митниците посочи, че за всички вместимости са поставени нивомерни системи. "На входа на "Росенец", за това, което пристига от "Нефтохим" има измервателни уреди, това, което се разтоварва обаче на пристанището като мазут, газьол, за него няма измерване на вход, но то ще бъде измерено чрез нивомерните системи на съдовете, в които се съхранява", заяви Танов.

"Има ясни правила и те важат за всички. Тези правила действат. Всички се убедиха в това, след като беше спрян лицензът. Вече няма малки и големи, всички са еднакви. Например, в алкохолния бранш огромна беше подкрепата на дребния и среден бизнес, който едрият бизнес го мачкаше. Със 120 млн. този бизнес е излязъл на светло", категоричен е Ваньо Танов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 'айдука

    0 0 Отговор
    Сега въпросът е КЪДЕ СА ПАРИТЕ?Отговорът разбира се е лесен,ОТКРАДНАТИ СА.
  • 2 Ревизоро

    0 0 Отговор
    Непрекъснато се хвалите,че все повече пари влизат в хазната,а в същото време стопявате фискалния резерв.Явно наистина много се краде.
  • 3 СССР

    0 0 Отговор
    това значи че и откраднатите са много повече