Отидете към основна версия

5 958 22

На полето: Британците са десет пъти по-мързеливи от българите (ВИДЕО)

  • зеле-
  • фермери-
  • земеделие

Младите британци са десет пъти по-неефективни от своите източноевропейски връстници, ако са принудени да се занимават със земеделие.

Това показва експеримент на Би Би Си. Той имал за цел да провери дали младите британци са готови да заменят източноевропейците, след като напускането на ЕС от Великобритания стане факт след месеци.

В експеримента на Би Би Си са участвали петима младежи от град Плимът, на възраст от 18 до 23 години. Те са трудели в зеленчуковите градини, обработвани от компанията Southern England Farms Ltd. На Гревил Ричардс.

В компанията работят около 500 души, почти всички от които са от Източна Европа.

В момента наемаме основно българи и румънци. За работниците от Литва и Полша например вече не е изгодно да идват тук, заради промяната във валутния курс, казва Гревил Ричардс. Той признава, че работата на полето е тежка и в повечето случай надницата се движи около минималната заплата. Тя е около 800 лири на седмица, което не е атрактивно за британците.

Експериментът включвал младите британци да работят един ден на полето като берачи на зеле. На четвъртия час се оказва, че младите британци са набрали десет пъти по-малко количество спрямо останалите работници.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини