Отидете към основна версия

1 046 0

Започна борсовата търговия за продажбата на дървесина

  • борса-
  • дървесина-
  • найденов
Снимка: МЗХ

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов присъства на първата сесия на Софийска стокова борса за продажбата на дървесина. Министърът каза, че този най-прозрачен начин на предлагане на дървесина ще продължи.

Това, което говори вчера, госпожа Нинова най-вече, е поредният балон. Точно тя да е специалист по антикорупционни практики, тя, която беше изгонена от нейното правителство, мисля, че звучи несериозно, посочи министърът.

Очаква се сделките днес да са на стойност около 5 млн. лева. Комисионата, която ние ще платим като държава в лицето на шестте държавни горски предприятия, е по 0.2 % или 10 000 лева, съобщи министърът и заяви, че тези пари ще бъдат предоставени като дарение на бедстващите региони. Според него е мит, че комисионата ще бъде около 2 млн. лева.

По времето на госпожа Нинова комисионите в сделките при горите бяха около 30 %. Тези пари са раздавани по нейно време. В момента ние сме регламентирали 0.2 % и това е минимумът, на който може да се работи. Ние искаме тук всичко да е ясно, пред очите на цялото общество, така че ще продължим в тази посока, каза министър Найденов.

На сесията присъства и председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини