Отидете към основна версия

1 534 3

Български IT компании в Кения

  • българия-
  • кения-
  • инвестиции-
  • образование-
  • ит

Български инвестиции в областта на ИТ сектора в Кения и кенийски студенти в българските висши учебни заведения. За това се договориха министрите на външните работи на двете държави Екатерина Захариева и Моника Джума на среща на върха на жените дипломати, която се провежда в Монреал.

Имаме отлични отношения, но търговията и туризмът не са на необходимото ниво. Нашият бизнес е силен и той търси нови партньори, включително и в Африка”, каза министър Захариева. Тя изтъкна и областите, в които български компании могат да инвестират в Кения - високите технологии, производството на храни, енергетиката, фармацията.

„Правителството ни отделя специално внимание на стартиращите компании и иновациите. Бихме искали да проучим възможностите за обучение на ИТ специалисти в България. Имаме пазар от 45 милиона души, но сме и отправна точка за навлизане в целия регион”, изтъкна министър Джума.

Ще се работи също така и за възстановяване на програмите за обучение на студенти у нас. Близо 100 кенийски граждани, възпитаници на български университети, са на ръководни позиции в държавната администрация на страната.

Дипломатическите отношения между Република България и Република Кения са установени през 1964 г. Държавата се разпростира на територия от 580 367 кв. км. Инфраструктурата на Кения е много добра, в сравнение с повечето страни на континента, тъй като няма пустини, които да затрудняват транспорта. Страната е най-големият производител на цветя в света, лидер в производството на кафе и чай, предпочитана туристическа дестинация.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини