Отидете към основна версия

7 613 6

Нов концесионер за находището "Трънска Банкя"

  • трънска банкя-
  • вода-
  • трън-
  • концесия

Съветниците определиха еднократно годишно концесионно плащане в размер на 23 000 лв.

Общинският съвет в Трън определи за концесионер на находището с минерална вода "Трънска Банкя" варненското дружество "Акватек" ЕООД. То ще експлоатира в продължение на 35 години каптирания естествен извор при годишен ресурс до 1,5 л/сек., което се равнява на 47 304 куб.м водно количество.

Съветниците определиха еднократно годишно концесионно плащане в размер на 23 000 лв.

Общата стойност на инвестиционната програма, която концесионерът трябва да изпълни за целия срок на концесията възлиза на 3 131 989 лева, от които за първите 5 години 1 885 400 лв. Общинските съветници фиксираха график за поетапно усвояване на ресурса. До три месеца от влизане в сила на решението трябва да бъде сключен концесионен договор.

Решението подлежи на обжалване в 10-дневен срок от уведомяването на заинтересованите участници.

Инвестиционната програма на новия концесионер е насочена към изграждане на бутилиращо предприятие за минерална вода с пълен цикъл на производство.

Изворът е с дебит около 50 л/сек. и температура 20-21 градуса.

С решение на общинския съвет в края на 2010 г. бе прекратен предсрочно договорът за концесия на минерална вода от извор "Трънска Банкя" с "Хидрокомп - Торн Спринг" ООД поради неплащане на дължимите концесионни вноски. Дружеството бе получило през 2002 г. правата над минералната вода за период от 35 години.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини