Отидете към основна версия

10 958 21

На 8 април първа копка на завод във Враца

  • враца-
  • автомобилен завод-
  • мд електроник

Произвеждат автомобилни кабели за пренос на информация. Работят на 3 континента

Първата копка на завода за информационни кабели и електронни компоненти на немската компания MD ELEKTRONIK във Враца ще бъде направена на 8-ми април, съобщи сайтът „Зов нюз“.

Партньор в изграждането на завода от българска страна е строително-инвестиционната компания “Хоризонт-Иванов”.

“Произвеждат автомобилни кабели за пренос на информация. Работят на 3 континента. В първата фаза от проекта си ще наемат минимум 300 души, като са предвидили и разширяване до 1000 души. Техният бизнес изисква повече хора, но разширението зависи главно от трудовия пазар в нашия регион. Ако има можещи и желаещи да работят хора – те ще се разрастват.

Самата инвестиция е за близо 22 000 000 лв. Освен строеж на завод, са предвидени пълното му оборудване с машини от най-ново поколение. Обучение на служители, включително квалификация и преквалификация.

„Моето лично очакване, е че МД Електроник ще даде начален тласък за развитие на много допълнителни малки бизнеси, които ще допълват и подпомагат тяхната дейност. Ще даде увереност и на други по-големите инвеститори, които все още се колебаят дали да дойдат в нашия град. Това пък ще ускори създаването на нова модерна индустриална зона. Щe върнат много от работещите в съседните населени места врачани в родния град, което ще им спести пътуванията и ще им даде повече пълноценно време в личния живот – семейство, приятели, хобита. Вярвам, че с тази инвестиция животът във Враца ще стане по-добър”, написа в своя личен блог кметът на Враца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини