Last news in Fakti

2 Април, 2019 23:31 10 945 21

На 8 април първа копка на завод във Враца

  • враца-
  • автомобилен завод-
  • мд електроник

Произвеждат автомобилни кабели за пренос на информация. Работят на 3 континента

На 8 април първа копка на завод във Враца - 1

Първата копка на завода за информационни кабели и електронни компоненти на немската компания MD ELEKTRONIK във Враца ще бъде направена на 8-ми април, съобщи сайтът „Зов нюз“.

Партньор в изграждането на завода от българска страна е строително-инвестиционната компания “Хоризонт-Иванов”.

“Произвеждат автомобилни кабели за пренос на информация. Работят на 3 континента. В първата фаза от проекта си ще наемат минимум 300 души, като са предвидили и разширяване до 1000 души. Техният бизнес изисква повече хора, но разширението зависи главно от трудовия пазар в нашия регион. Ако има можещи и желаещи да работят хора – те ще се разрастват.

Самата инвестиция е за близо 22 000 000 лв. Освен строеж на завод, са предвидени пълното му оборудване с машини от най-ново поколение. Обучение на служители, включително квалификация и преквалификация.

„Моето лично очакване, е че МД Електроник ще даде начален тласък за развитие на много допълнителни малки бизнеси, които ще допълват и подпомагат тяхната дейност. Ще даде увереност и на други по-големите инвеститори, които все още се колебаят дали да дойдат в нашия град. Това пък ще ускори създаването на нова модерна индустриална зона. Щe върнат много от работещите в съседните населени места врачани в родния град, което ще им спести пътуванията и ще им даде повече пълноценно време в личния живот – семейство, приятели, хобита. Вярвам, че с тази инвестиция животът във Враца ще стане по-добър”, написа в своя личен блог кметът на Враца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Samba

    41 10 Отговор
    Jici za 500 leva
  • 3 Груйо

    34 9 Отговор
    Работата и в сутиен на студентка да ми я турат пак нема да я барнем...

    Коментиран от #6

  • 4 Будала

    19 3 Отговор
    Още ей-сега ще отида да се запиша в ГЕРБ !
  • 5 Бла бла

    38 8 Отговор
    Заплата 499 лева бруто + 1 хот дог
  • 6 Киро

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Груйо":

    Идол 😀
  • 7 Каунь

    33 2 Отговор
    Дай боже дет се вика повече такия фабрички. От как додуа седерасти и джендъри на власт Сичко замря и избяга от държавицата ни. И циганите и те бегат. Сал за апартаментчета работят тия тюфлеци от Софето.
  • 8 Дон Меци Евророма

    19 2 Отговор
    Жици каеш? Бакър? За ромите нема ли работа бе бате? Аз не барам тъй да знаеш. И за тебе ще има.
  • 9 Зайко Байко многознайко

    21 5 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, нашата страна. Пенсионери гладни мъждукат през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма ,потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний живота тежък, как ще продължим

    Коментиран от #17

  • 10 Зайко Байко многознайко

    3 9 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, нашата страна. Пенсионери гладни мъждукат през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма ,потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний живота тежък, как ще продължим!?!

    Коментиран от #11

  • 11 Мама е кучка

    12 13 Отговор

    До коментар #10 от "Зайко Байко многознайко":

    Като има проста и като тебе да се навиват че Герб са виновни да стигнем до тука Кучката Милиончева и другарката Импексова ще си крадът на воля и ще викат Дръжте крадеца
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Спас безделника

    22 2 Отговор
    Дългоушко, за да я има България, да няма полумъртви от глад пенсионери и младите с радост да се прибират в татковината си, начело на държавата трябва да стои Ст.Ст. /Ст. Стамболов/, а не Б.Б. и Цв.Цв. За такива типове, Ст.Ст. е казал от трибуната на НС: " Докато там, отзад /зад Парламента/ не виси висило/бесилка/, тук ще има тарапана." Така че, ако нещо ще им се дава, това е по 2 кв.м.
  • 14 ванката

    16 2 Отговор
    и за 450лв кой ще им работи на тия
  • 15 Преценка

    12 0 Отговор
    Лошото е, че като привлекат "инвеститори" и винаги си вземат шефовете големите заплати и задължително надолу всеки тряба да е с по-ниска ... и накрая за работещите не стига нищо ... не се усещат, че след година ще свършат желаещите само са лошо отношение и ниско заплащане и завода ще се закрие.
    Казваха ни, че в демокрацията всеки ще получава колкото заслужава и може да изработи ... а накрая се оказва, че комплексиран шеф ще направи всичко възможно да не ти се вдигне заплатата - не дай си боже да е близка до неговата. Това съм виждал в българските фирми ... накрая нещата не вървят, а заплатите на "богоизбраните" растат - крайния резултат е фирмите се изнасят примерно в Индия.
  • 16 BANK

    8 0 Отговор
    Подобен завод затвори в Търговище - 400 човека на борсата.
  • 17 Григорий

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "Зайко Байко многознайко":

    Много просто: Отиваш в първото стрелбище и си купуваш един 9х19. Взимаш пистолет под наем, казваш, че ще се обучаваш, ама парите ти са само за един патрон. Зареждаш го и си пръскаш глупавата некадърна червена тиква. Огледай се бе серсем. Сигурно живееш в хостел и не си подаваш главата на вън.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Иян

    2 0 Отговор
    Крайно време е да притиснем бъдещите кандидати за бг депутати с въпроси за минималните заплати,за официалните осигуровки,за санкциите срещу некоректните работодатели,за...Но по-лесно ни е да чакаме някой друг да го направи.И кой ще е?
  • 20 ддд

    1 0 Отговор
    Положението ще е същото като другите такива заводи в страната. Ниско заплащане доста труд. В началото ще се редят на опашка желаещите да работят. След годинка, две ще свършат и тогава се започва разширяване на кръга. Съседни градове и села с осигурен транспорт за същите пари. В последствие се вкарват и хората от малцинствата на работа. Неграмотни и незнаещи, но все пак се води че работят. Ако цял месец не си отсъствал и бонус ще има :).
  • 21 Мр Фриц

    2 0 Отговор
    Аман от мрънкачи. Има ли вече обявени позиции и заплати? Веднага ревнахте, че заплатата ще бъде 500лв. Ами ако е 1500?
    Тъпанари.